Пловдив пя с цяло гърло култови парчета от мюзикъли и много рок от репертоара на БТР. Атмосферата на Лятното кино в Пловдив снощи може да се опише само с една дума - горещо, а музикалното оформление е фиксирано под името "Мюзикъл и рок". 

Музикантите от Б.Т.Р., съвместно с екипа на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ Велико Търново с диригент Маестро Георги Патриков, поднесоха един изключително стилен концерт, в който направиха плавна градация от типично мюзикъл стила, през джаза, та чак то твърдия рок.

Пърформансът започна с няколко лирични изпълнения на симфоничния оркестър, както и с изпълнения на солистките Теодора Петрова, Миряна Калушкова и Гергана Стоянова, които съживиха култови фрагменти, арии и дуети от мюзикълите „Уестсайдска история” на Л. Бърнстейн, „Фантомът на операта” и „Котки“ на А. Лойд Уебър, както и от неговата рок опера „Исус Христос суперзвезда”. Някои от парчетата бяха в дует с вокала на БТР - Наско.

Своеобразната модулация в концерта бе поверена на солистката на ансамбъла на въоръжените сили Станислава Димитрова - Съни, която изправи публиката на крака с джаз изпълнението на Georgia On My Mind и I Just Want to Make Love to You. 

Наско заби Maniac от "Флашданс" като първо самостоятелно парче, а след това поднесе заедно с музикантите от бандата и симфоничния оркестър нови и класически парчета от дискографията на бандата - "Цвете от луната", "Защо", "Пъзел", "Среща", "Няма връщане назад", както и дуетен римейкт на "Несбъдване". 

Концертът завърши с два биса, като във втория БТР представиха затрогваща версия на "Спасение" с прекрасен аранжимент от симфоничния оркестър. Дори времето се развълнува и преваля точно на първия куплет от емблематичната песен от творчеството на рок бандата. През по-голямата част от концерта публиката бе на крака, пя неотлъчно с всеки изпълнител и подкрепяше шоуто със светлинните прожектори на телефоните си. 

Подобен формат, с участието на БТР, се проведе за първи път в града под тепетата и по този повод водещият подчерта, че не е толкова лесно да се спечели сърцето на пловдивската публика без бой. По всичко личи обаче, че накрая на шоуто, макар и по миролюбив музикален път, всички присъстващи бяха покорени.