Директорът на фестивала "Франкофоли" за България Христина Спасова се извини за смяната на локацията няколко дни преди събитието, но обясни, че това било направено в името на спорта, тъй като след няколко дни на стадион "Ботев" ще се проведе футболен  мач от Лига Европа. Кметът Костадин Димитров също потвърди, че съоръженията на стадиона и тревните площи са уникални. 

"Тази година ще бъде още по-подредено, видяхме си грешките от миналата година и се постарахме да ги изчистим, увери Спасова.

Музикантите, които ще вземат участие във фестивала "Франкофоли", вече са пристигнали в Пловдив и се готвят за големите концерти. 

Тя още веднъж благодари на всички институции, които ги подкрепят, най-вече на община Пловдив и отбеляза, че вече се провежда образователен модул на Гребната база, който ще продължи 3 дни и е част от съпътстващата програма на фестивала. Ателиета за деца ще има и на Джумаята и в целия град. 

Зам.- кметът по култура Пламен Панов и директорът на Плводви 2019 Кирил Велчев обещаха, че тази година фестивалът ще бъде емблематичен, поради факта, че се празнуват 5 години от Пловдив - ЕСК и 10 години от спечелването на титлата.

Фестът стартира след малко! Слагайте кецовете и към Гребната база!

 

21 юни 18-23 ч.

Концерт с участието на Ищар,Dj Willy William, Нувел Ваг, Паров Стелар и Иво Димчев

 

22 юни 18-23 ч.

Концерт с участието на Делукс, Барбара Прави, Неж, Рудиментал и Алексис Карлие

Френска YouTube звезда идва за Франкофоли в ПловдивАлексис Карлие посети стадион "Христо Ботев", където ще се проведе фестивала: Изключително съоръжение