Празничните дни често се свързват с отрупани маси и много храна. Няколко легендарни родни изпълнители ще се погрижат столичани да изразходят калориите, натрупани от коледната трапеза, с много танци, скачане, пеене и страхотно настроение. Разнообразието е гарантирано, а всеки меломан може да намери събитие според музикалния си вкус.

Ицо Хазарта ще завладее феновете със своя "неправилен рап". Легендарният рапър, известен с хапливия си език, излиза на сцената на Зала 1 в Националния дворец на културата на 27 декември. Събитието под надслов "Опознай ИЦО преди да съдиш Хазарта" ще започне в 20:00 ч. и вече е изцяло разпродадено. Вратите ще бъдат отворени в 19:00 ч. Феновете ще могат да чуят вечните хитове на Ъпсурт, както и соловите парчета на Хазарта, сред които "Имам човек", "Гладен", "Браво".

Феновете на инди рока пък ще могат да се насладят на хитовете на на британските любимци Arctic Monkeys. Сръбската банда Stereo Deficit ще направи трибют на инди легендите в Mixtape 5. Цяла вечер в голямата зала на клуба ще звучат парчета като R u mine?, Arabella, Brianstorm, Fluorescent Adolescent, Do I wanna know? и още много други. София се превърна в една от редовните спирки в концертната програма на сърбите, които останаха впечатлени от родната публика и нестихващата й енергия. Началото на трибюта е в 23:00 ч. на 27 декември. 

Отново на 27 декември родните легенди на пънка Контрол ще зарадват феновете си с Традиционен СледКоледно - ПредНовогодишен концерт. Купонджиите ще забият в MAZE, а стартът е в 22:30 ч. Групата е в състав Владимир Попчев – бас, Стоян Тенев – китара, Огнян Кьосовски – ударни, Иван Гатев – вокал. Доброто настроение е гарантирано с вечни хитове като "Най-щастливия ден", "Колко съм пиян", "Не съм нормален", "Бий хлапето" и други.

На 28 декември, събота, родната инди банда Hayes&Y ще забие в клуб Music Jam. Музикантите живеят в Манчестър от години, но и за миг не забравят българската публика, която всеки път тръпне в очакване, за да чуе парчетата им. Това е най-големият клубен концерт на групата досега. Началото е в 21:00 ч., а билетите могат да бъдат намерени на bilet.bg. Хитовете на бандата се увеличават с всяка година, като сред тях са "Special", "Make no sound", "Dancefloor", "Always so simple, always so cold" и други. След София, младите таланти ще забият и в Пловдив, и Бургас.

Сред най-очакваните музикални събития е концерта на триото ЕКС. Tримата тенори на българската пънк и ска музика Ерол Ибрахимов - Уикеда, Кольо Гилъна - Контрол и КГБ, Светльо Витков - Хиподил и The Legends се завръщат на сцената, за да изпратят годината с гръм и трясък. Събитието е на 28 декември в клуб City Stage и ще започне в 20:00 ч. Групата се завръща от европейското си турне, за да разтърси публиката в столицата. На живо ще звучат едни от най-обичаните пънк хитове като "Бате Гойко", "Скакауец", "Уиски с фъстъци", "А ние с Боби пием кафе", "Леле како", "Безделник" и други.