Десетки пловдивчани се наслаждават на истински музикален празник на Бунарджика. Пръв на сцената се качи Боби Вълчев. Сред изпълнителите тази вечер са струнен квартет Класик Вю на Пловдивска Опера, триото на Станислав Арабаджиев с прекрасния Арнау Гаррофе., младата, красива и талантлива арфистка София Колева, оркестърът на Старозагорска Опера, Военен Биг Бенд Ст. Загора с диригент маестро кап. Василев и Петър Салчев.

Великолепната музика на Стинг в симфоничен аранжимент ще огласи Хълма на Освободителите в рамките на необикновения концерт Sting The Opera на оркестъра на Държавна опера-Стара Загора и Военния биг бенд с диригент капитан Цветомир Василев. Солист е пловдивският джазмен Петър Салчев.

Идеята на организаторите от отдел „Култура, археология и културно наследство“ на Община Пловдив и район „Централен” е цялата зона на Бунарджика да се превърне в пространство за музика. На различни места ще има рояли, камерни състави и изпълнители, които ще водят публиката към сцената на върха на хълма, а там ще се случи и големият концерт.

В интересните и динамични времена, проектът цели и да ни провокира да се замислим за ПЪТЯ, по който идваме, вървим днес и ще вървят децата ни утре. Събитието е част от Есенния салон на изкуствата.