Един от емблематичните музиканти на Виевската фолк група почина след боледуване от COVID-19. Кларинетистът Тодор Панайотов си отиде от този свят на 57-годишна възраст, а тъжната вест споделиха в мрежата неговите колеги и приятели от известната фолклорна група. 

"Скъпи колеги, приятели и почитатели, с огромна мъка в сърцата ни искаме да ви съобщим, че днес си отиде нашият дългогодишен колега и приятел. Един много добър човек и един от най-добрите кларинетисти-Тодор Панайотов. Всички скърбим дълбоко. Вечна му памет!", се казва в публикацията на Виевската фолк група. 

57-годишният музикант от Асеновград е починал в лечебно заведение в Пловдив, след близо две седмици лечение. През първите дни Панайотов се лекувал в дома си, но въпреки предписаното му лечение, той се влошил и се наложила хоспитализация. В последните дни състоянието му било доста променливо, наложило се и допълнителни манипулации, но за съжаление той не успял да се пребори с опасното заболяване. Обичаният музикант бил и с диабет.