Седмото издание на училищния музикален фестивал S`Cool Rock Fest разтресе парк "Лаута" тази вечер. Въпреки хладното време, рискът от валежи и голямата конкуренция от музикални събития под тепетата тази вечер, повече от 200 души и в момента са пред сцената на младите рок надежди.

Абсолютно фаворити на публиката станаха Nautilus Junior Rock Band от Първомай. Малчуганите направо взривиха публиката и бързо набраха сериозна фен аудитория. 

Вечерта ще завърши с ENTHRONEMENT, които се очаква да закрият първия ден от музикалния училищен фестивал до около 22:30-23:00 часа. 

S`Cool Rock Fest е иновативна идея за създаване на една традиция в откриването на млади таланти. Целта е да се подпомогне развитието и утвърждаването на рок културата сред учениците и насочване на интересите им към стойностите на световната музикална култура. Сред важните задачи е стимулирането на младите музиканти в посока на креативност и оригинално творческо мислене, което се изразява в представянето на изцяло авторски песни.

 

Подрастващите таланти, които в повечето случаи не са имали възможност да се представят на голяма сцена, получават шанс да се изявят на оборудвана с професионална апаратура сцена, пред публика, която да оцени и подкрепи техния стремеж за изява.

Не на последно място S'Cool Rock Fest среща тийнейджърите с популярни, известни, любими и доказали се рок музиканти, които ще свирят като специални гости на закриването на фестивала и ще споделят своите познания и своя опит с младите си колеги, впечатления за представянето им и напътствия за тяхното развитие.

Ето и програмата за 13 юни:

Китарни клиники от 10 до 12 часа

В 11ч. на сцената на Scool Rock Fest ще се качат виртуозните музиканти от Sunday Guitar Workshop - Атанас Шишков, Светлин Стайков и Милен Димитров. Те ще демонстрират интересни китарни техники и ще изпълнят част от своя репертоар. Участие в уъркшопа ще вземат и ученици от пловдивски китарни школи.

От 18 до 23 часа

Creep (Добрич)

L.S.D. (София)

Монолог (Сливен)

Congail (Пловдив)

Aurora (Свиленград)

Rebels (София)

Wild Child (София)

Rock Bones (София)

ZUUM

Ето и снимки от изпълнелнието на  Nautilus Junior Rock Band от Първомай:

Още кадри от фестивала: