Рок легендите „Металика“ отмениха голямото си турне в Австралия и Нова Зеландия само няколко седмици преди началото му.   В емоционално обръщение към феновете си те обясняват, че вокалистът Джеймс Хетфийлд е постъпил в клиника, където трябва да се бори с проблемите си със зависимостта.

Турнето по стадионите на Австралия и Нова Зеландия трябваше да започне на 17 октомври, съобщава „Дейли телеграф“.   В Туитър музикантите написаха: „Съобщение от Ларс, Кърк и Роб: „със съжаление информираме феновете и приятелите си, че трябва да отложим предстоящото си турне в Австралия и Нова Зеландия. Както повечето вероятно знаят, нашият брат Джеймс се бореше с пристрастяване от години.

Сега, за съжаление, отново трябва да постъпи в програма за лечение, за да се възстанови.   Възнамеряваме да стигнем до вашата част на света в момента, в който здравето и времето ни позволят“.   Проблемите на Хетфийлд са добре описани в документалния филм от 2004 година “Some Kind of Monster”.   В интервю през 2017 година музикантът заяви, че е чист от 15 години и че страхът е голям мотиватор за това да се откаже от алкохола и наркотиците.