Легендарният вокалист на Placebo Браян Молко подари песен на екипа на българския филм „Доза Щастие”, който ще има предпремиера в Пловдив на 3 ноември в Синема Сити от 19 ч. В българо-британската продукция с режисьор Яна Титова и продуцент Алек Алексиев, играе пловдивчанката Ирмена Чичикова. Тя си партнира с Валентина Каролева, Димитър Николов, Асен Блатечки, Иван Бърнев, Силвия Лулчева, Васил Бинев, Стефан Вълдобрев, Стоян Дойчев.

Филмът тръгва на голям екран от 8 ноември, но преди това екипът ще се срещне с публиката в три български града, сред които е и Пловдив. Лентата е вдъхновена от биографичната книга „Падение и спасение“, която разказва за 7 години от живота на младата майка Весела Тотева и нейната дъщеря Валя. Романът излезе на книжния пазар със запазения знак на пловдивското издателство „Жанет 45”.

Браян Молко се влюбил в историята, след като изгледал една от предварителните прожекции за международни продуценти, които Яна Титова и Алек Алексиев организирали.  Оказало се, че е близък на един от гостите, присъствали на представянето. Веднага след това той предложил да подари песента на Placebo, с което според него филмът ще започне по още по-въздействащ начин.

„Бях изумен от това предложение, а впоследствие ме застигна и чувството на гордост. Успели сме да впечатлим толкова голямо име… Тайно се надяваме, че ще успее да пристигне за премиерата на филма в София. Водихме вече няколко разговора по темата в последния месец“, разказва Алек Алексиев, който изпълнява и една от основните мъжки роли във филма.