Култовата българска рок група "Обратен ефект" вече няма да съществува, това обяви във Фейсбук вокалистът и един от основателите на групата Николай Попов. Групата е основата през 1986г., а особенна популярност придобива през 2000-а година с албума си Ефектен обрат, в който са хитовете "Моля ви, мадам", "За Марчето" и "Карагьоз". Групата прави хумористични текстове, които се харесват на публиката и бързо стават хитове. Групата има издадена няколко албума. 

Николай Попов обяви, че ще продължи да прави по-различен тип музика под псевдонима Nick Scar (Ник Скар). 

Ето какво написа Николай Попов: 

Здравейте приятели, фенове на група "ОБРАТЕН ЕФЕКТ" и готини хора, с които сме работили дълги години!

Зная, че за много от вас това ще бъде неприятна новина, но се чувствам длъжен да Ви уведомя за ситуацията, а тя е:

Взех решение, че ПРЕКРАТЯВАМ дейността си в групата, като по този начин и самата тя спира да съществува ПОД ТОВА ИМЕ.
Решението ми не е спонтанно и на този етап е окончателно. Не желая да изпадам в обяснителен режим, тъй като причините не са малко и са анализирани внимателно, затова нека само да кажа, че почувствах, че е дошъл моментът да обърна нова страница и да продължа напред, под псевдонима Nick Scar (Ник Скар), с по-различен тип музика. Хората, които ме познават, знаят, че вероятно става въпрос за нещо по-енергично. 

Огромни благодарности за подкрепата през всичките тези години! Желая ви крепко здраве, пазете се и се грижете за себе си! До нови срещи, само по хубави и интересни поводи! Ще ви държа в течение с новостите!

И нали знаете, когато една врата се затваря, няколко други се отварят! Гледайте единствено напред!