Кръстникът на суинга Рей Джелато и неговият бенд The Giants идват в България за специална вечер, посветена джаз, суинг и джайв културата. Първоначално обявената дата за концерта, 12 март, е почти разпродадена, затова организаторите пуснаха допълнително и датата 13 март. Тогава феновете в столицара също ще могат да се насладяват на легендарния джазмен в Sofia Live Club. Той и шестчленният му бенд ще удължат престоя си с няколко дни, за да запознаят феновете с магията на суинга, бродила из Америка през 20-те.

Специални гости на събитието ще бъдат и представители на най-популярното училище за суинг танци у нас Lindy Hop. Тяхна страст е музиката от 30-те и 50-те години на миналия век, а школата им е сред първите в България, където всеки може да се научи да танцува Charlston Solo, Boogie Woogie или Jive 50s. На 12 и 13 март Lindy Hop ще бъдат само малка част от шоуто на Рей Джелато и заедно ще пренесат София назад във времето, обратно в „Голямата депресия“ на Щатите, където единствено тази музика е правила хората щастливи. Втората изненада и в двете вечери на концерта ще бъде певицата Весела Морова, взела участие в музикалния формат „Гласът на България“.

Тя изучава пеене в известния музикален колеж „Бъркли“ Бостън, където взима участие в различни джаз формации. В България се изявява съвместно с водещи джаз музиканти в стилове като суинг, боса нова, мюзикъл, блус и класически джаз. Весела е специалният избор на Рей Джелато, с когото се запознават по време на незабравим джем сешън на джаз фестивала в Банско. На 12 и 13 март двамата официално ще се качат на една сцена и ще пренесат удоволствието от това да пеят заедно в Sofia Live Club.

Билетите за концерта са на цени от 50 лева и могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim.bg.