Филип Аврамов вдигна на крак публиката с най-новия си спектакъл Бай Рок вчера в лятно кино Орфей. Чаровният актьор за пореден път демонстрира многостранния си талант, а на сцената му партнираше група Джинджифил. Те представиха продължението на "Бог Рок", но вече изцяло с авторски парчета на български и различни фолклорни аранжименти с рок звучене. Фицата беше в ролята на чистача Мишо през цялото време.  Мишо се оказа на 40 000 години и разказа на публиката какъв е бил живота в рая, как планетите са създанени, заради игра на топчета и как си спомня една от основните забрани, който е получавал от баща си: „Не си играй с антиметерията!”

Историята, която чистачът разказа разсмя публиката до сълзи. И въпреки хиперболизираните и отявлено комични изявления като „...може да ми викаш Еволюция. Толкова еволюирах, за да стигна до тоя примитив дето съм днес…”, провокира към по-задълбочен размисъл за духовното и стойностното у човека. Докато описваше пътя си от Рая до Марианската Падина се прокрадна един запомнящ се рефрен :

„…няма рай ти казват

и в Ада ще те вкарат,

защото в този век,

те знаят по-добре

на теб какво ти е!”

Един звезден комик и музикантите - Калин Вельов - барабани, Милен Кокушаров - пиано, Цветан Андреев - китара, Севинч Ибрахим - бас-китара изсвириха, изиграха и изпяха причините за появата на първите планети, първите черни дупки и съответно на първите жени във вселената! Вълнуващо забавление до лудост, очарова всички любители на рок музиката и неподправения хумор. Обобщението на целия спектакъл бе събрано в едно изречение, което беляза присъстващите с философската си задълбоченост и същевременно с шеговитост: „Преди в Рая беше страшно хубаво, сега е некъв Ад!”