С гала концерт от 20 часа на Античния театър довечера ще бъде закрит 23-ят Международен фолклорен фестивал в Пловдив.  На сцената ще излязат изпълнители от 8 чужди страни – Армения, Бразилия, Грузия, Испания, Йордания, Косово, Чили и Черна гора, както и представители на ансамбъл „Тракия“. Тази година традиционният фолклорен фестивал започна на 1-ви и продължи до 5-ти август. 

Всяка вечер от 17,30 часа участниците дефилираха от Дом "Левски" по Главната улица до площад "Стефан Стамболов" пред общината, където изнасяха кратки концерти, пише БНР. Ежедневните официални представяния бяха на Античния театър от 20 часа при безплатен свободен вход. Приветствайки гостите от чужбина от името на общината, заместник-кметът Александър Държиков подари сувенири на участниците. Те от своя страна пък благодариха за добрия прием от страна на Пловдив.

На участниците бяха връчени специални албуми с фотоси от настоящия фестивал, които ще запазят спомена за лятото на Пловдив през 2017 г. В 23-то издание на международния фолклорен фестивал в Пловдив се включиха представителни фолклорни състави от Армения, Бразилия, Грузия, Испания, Йордания, Косово, Чили и Черна Гора.

 

Участие във фестивалната програма взеха и три пловдивски формации – Фолклорен ансамбъл„Дилянка“, Фолклорен ансамбъл „Седенчица“ и Детска танцувална школа „Тракия“. И тази вечер на Античният театър в Пловдив ще е феерия от цветове, ритми, талант и добро настроение. Официалната церемония по закриването и гала концертът на фестивала са с вход свободен