С дефиле на танцовите трупи от осем държави вчера по Главната улица започна вчера 23-ят Международен фолклорен фестивал в Пловдив. Центърът на града се превърна в голяма сцена за изпълнителите от Армения, Бразилия, Грузия, Испания, Йордания, Косово, Чили и Черна Гора. Бразилската самба разгорещи и без това топлия пловдивски следобед и прикова погледите на минувачите.

Малко след това събралата се наъбързо публика се наслади на танците с мечове на баските от ансамбъл „Аурцака“. По-късно на сцената и летящите грузински танцьори от „Атинати“ също показаха танц със саби, пише PlovdivTime.bg. „Звартноц“ показа неотразимия чар на арменските танци, а чилийският Балет Фолклорико Универсидад Аустрал де Чиле пренесе любителите на фолклора в Андите.

След дефилето ансамблите изнесоха на два концерта – един на площад „Стефан Стамболов“ и друг – на Античния театър. Всеки ден до събота танцьорите ще изнасят по две представления, предшествани от шествие по Главната улица. Първото започва в 18 часа на Копчетата, а второто – от 20 часа на Античния театър.