В незабравимо преживяване за публика и артисти се превърна концертът на ансамбъл „Тракия” тази вечер в Дома на културата „Борис Христов”. Събитието бе посветено на Сирни Заговезни и предложи вълнуваща програма за празника.

В допълнение на изключителното майсторство на артистите, на сцената се случи неочаквано събитие. На финала на спектакъла оркестърът засвири „Ела се вие”, което предизвика лек смут сред певиците на ансамбъла. В този момент пред всички излезе гайдарят Христо Христов. Падна на коляно пред една от танцьорките – Радостина Колева, и ѝ предложи брак, пише PlovdivTime.

 

Радостина и Христо си казаха "да" пред публика

Развълнувана, тя каза „да”, а после заедно с любимия си позира за снимка, за да запечат паметния миг.

Още едно събитие беляза празничния концерт. След 25 години на сцена, сбогом с публиката си взе танцьорката Гергана Енева. Тя получи наградата „Сребърна лира” на Съюза на музикалните и танцовите дейци, която ѝ беше връчена от ръководителя на ансамбъл „Тракия”  проф. Даниела Дженева.

Гергана Енева (вдясно) с колежката си - певицата Дарина Славчева Славова

Празничният концерт започна с обръщение на певицата от ансамбъла Дарина Славчева Славова, която призова артисти и публика да се върнат заедно към корените български, да се потопят в магията на обичаите, да ги съживят и съхранят.

Думите „ с меден кавал да свириш, моми и момци песни да пеят, хоро да заиграят" отключиха раклата с безценни съкровища. Имаше шопски, родопски, тракийски музикални и танцови картини, много настроение и много аплодисменти за зажаднялата за народна музика публика.