35-ото издание на Празниците на изкуствата "Аполония" предлага богата и разнообразна културна програма. На 3 септември в 21:00 ч. публиката в Амфитеатъра в Созопол ще има възможността да чуе на живо една от най-любимите български групи - ФБС.

Милица Гладнишка и Васил Спасов представят джаз концерта "Дуети с неочакван край" в Археологическия музей от 23:00 ч. Съставът на Софийската филхармония "София Квартет" пък ще се качи на сцената на Археологическия музей заедно с китариста Станислав Хвърчилков в 19:00 ч.

В читалище "Отец Паисий"от 18:30 ч. жителите и гостите на Созопол ще могат да се насладят на представлението на Театър 199 "Валентин Стойчев" - "Най-бързият часовник на вселената". Явор Бахаров и Малин Кръстев са част от актьорите, които участват в пиесата. Кинопрограмата в читалището пък представя филма "Можеш ли да убиваш" на режисьора Иван Ничев. Прожекцията ще се състои от 23:00 ч. Лентата разкрива живота на някoлкo мъжe oт нaй-бeднитe райони нa страната, кoитo тъpcят нaчин дa избягaт oт мизepиятa.

В градската художествена галерия ще се състои премиерата на представлението "Роден Край" от Георги Тенев.

Сред гвоздеите в програмата на тазгодишното издание на "Аполония" са и 75-годишнината на великия български музикант Кирил Маричков. "Фондацията" ще отбележи събитието с тържествен концерт в Амфитеатъра на 6 септември от 21:00 ч. Васил Петров и Хилда Казасян също ще зарадват публиката на фестивала.

"Аполония" ще отбележи и 85-годишнината от рождението на Крикор Азарян.

Сред театралните постановки, част от програмата на фестивала, са "Защото на мама така й харесва" на театър "Възраждане", "Любовникът", "Моята скъпа лейди" и "Когато гръм удари, как ехото заглъхва" на Народен театър "Иван Вазов".