Единствената по рода си българска акапелна група Spectrum с първи самостоятелен албум. Талантливите певци ще представят на живо дебютния си албум, който носи заглавието "Пресечна точка". Концертът започва в четвъртък, 7 ноември, в 20:00 ч. в Sofia Live Club. Събитието е с вход свободен.

За да правят музика, Spectrum използват най-съвършения инструмент, а именно - човешкия глас. Вокалните им умения се ценят високо и от композитори и артист-изпълнители като Теодосий Спасов, Орлин Павлов, Александър Бръзицов, Любомир Денев, Васил Петров, Антони Дончев, ФСБ. Осъществяват и редица колаборации с Биг бенда и Симфоничния оркестър на БНР.

В албума се преплитат различни влияния, теми и стилове – поп, джаз, фънк и български фолклор. Песните са многообразни и цветни, каквито са и самите вокалисти в Spectrum. Всеки от певците в проекта има различен професионален музикален бекграунд, но акапелната музика успява да обедини техните музикални вселени и да ги превърне в един организъм, хармоничен и пулсиращ в общ ритъм.

Характерни за песните в „Пресечна точка“ са многопластови хармонии, насложени ритми, бийтбокс, както и оригиналният подход към звука и използването на гласа като инструмент. Музиката и аранжиментите са дело на мъжката част от групата – Наско Кулински, Янко Янков и Константин Бейков. В създаването на текстовете участие взима и женската част от бандата. В албума са включени и два кавъра – "Дай, бабо, огънче" на Юлия Ценова, в оригинална обработка на Наско Кулински, както и авторска версия на народната песен "Вечеряй Радо", аранжирана от Константин Бейков.

В групата се преплитат гласовете на Боряна Йорданова, Весела Морова, Атанас Кулински, Янко Янков, Константин Бейков.