Песента „My way“ /Моят начин/ записаха онлайн 15 студенти и преподаватели от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив /АМТИИ/, и „Интро“, един от най-популярните наши квартети. „Това е прецедент за Академията – за първи път се събират студенти от различни специалности. Една от вокалистките, например, учи „Графичен дизайн и фотография“, посочва ректорът проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак.

„My Way... Ами като се замислим, името на песента казва всичко!“, споделят самите изпълнители във фейсбук страницата на АМТИИ, където всеки може да чуе вълнуващото парче. Попаднахме в ситуация, която никой от нас не бе подготвен да изживее. Затвориха ни, асоциализирахме се до известна степен и ни остана само интернет за връзка...

С тази песен решихме да покажем какъв е нашият начин за справяне с положението. Музиката е част от живота на всички ни и е магията, която ни кара да живнем дори в най-неприятния момент“, убедени са студентите. 

Начинът по-който записват песента е доста интересен. Повечето са на село, записват с телефони. Самата песен „My way“се представя за пръв път в дуетен вариант от дистанция, в състав от 15 човека.

„Беше ни забавно да направим нов вокален аранжимент, получи се страхотно! Жан Пехливанов /преподавател в АМТИИ и ръководител на „Интро“ квартет/ е герой, за това, че успя да ни събере всички заедно. Показахме на аудиторията какво представлява желанието да музицираш дори, когато нетът е слаб.

Посланието ни към Вас е да не спирате да правите това, което обичате, независимо от обстоятелствата!“, се обръщат към всички 15-ината студенти, преподаватели и „Интро“, заредили с позитивна енергия изключителното си изпълнение.

Записаната за първи път в дуетен вариант от дистанция песен „My way“ може да чуете и видите във фейсбук страницата на АМТИИ: https://www.facebook.com/artacademyplovdiv.amtii/videos/2664588413866531