Коледните приготовления в Пловдив вече започнаха! От дни фонтанът пред общината е изпразнен и на него ще се монтира сцена, над която ще се издигне 15-метрова елха. Тя ще бъде изкуствена, като ще може да се демонтира и да се ползва за следващите празници.

Междувременно работници започнаха и поставянето на коледна украса в центъра на града, предаде репортер на TrafficNews.bg.

Фенери, светещи лилии и стотици метри гирлянди ще създават настроение на пловдивчани.  Скоро ще светне коледната украса, която е поставена по основните булеварди.

В момента с пълна сила тече и монтирането на ледената пързалка на площад Централен. Тя ще е с рекорден размер от 1700 кв. метра. Миналогодишната бе на площ от 1500 кв.м, а предишната от едва 600 квадрата.  

По традиция на 1 декември кметът на Пловдив и всички граждани на града ще запалят коледната елха. Заедно с нея ще светне и цялата празнична украса.

И макар Коледа вече да чука на вратата градусите в Пловдив са по-скоро пролетни. Стотици жители изпълниха днес Главната, за да се порадват на последните тополи дни.