Илия Йончев предизвика небивал интерес с най-новата си изложба в галерия „Aeterna” миналата вечер. Десетки почитатели, колекционери и приятели на художника  се насладиха на живописните му творби, събрани под заглавие „Нещата от живота”.

„Измъчена, от пети път, но най-накрая изложбата на Илия Йончев е факт, има и хубав каталог”, сподели с публиката радостта си галеристът Стоян Даскалов на откриването. После за галерията и изложбата говори Красимир Линков.

„Стоян Даскалов сложи стандарт за това как се правят изложби, как се подбират автори, как се правят каталози и как се продават картини. В крайна сметка това е смисълът – съдбата на картините за виси не от художника, а от галериста да намерят своя дом. А тук точките са много и това означава много любов към Илия”, каза изкуствоведът и допълни, че харесването на творбите на Илия Йончев е от първия миг, когато ги видиш, ако не ти се случи по-добре да излезеш от галерията веднага.

Празникът на изкуството бе допълнен и от специално изпълнение на джазмена Петър Салчев, който бе написал песен за „виновника” за събитието Илия Йончев.