Художникът Красимир Митев подрежда изложба в галерия "Glass of Wine" в Пловдив. Експозицията се нарича  „Усещане“ и ще бъде открита на на 27 май. 

Артистът е родом от Враца, но от години живее и работи в Испания. Част от картините в изложбата са създадени по време на пандемията По време на изискания коктейл авторът ще разкаже за своите картини, част от които са създадени в изолация заради световната пандемия.

Красимир Митев е завършил института за преподаватели по изобразително изкуство в Дупница, след което пластични изкуства, дизайн и педагогика на изкуството в СУ “Св. Климент Охридски”. Черпил е опит от известни художници, като Тома Трифонски, който е бил негов преподавател. От 12 години живее и работи в Испания. Сред най-големите му успехи там е участието му в международното биенале на изкуствата в Майорка през 2009 г., където той е единственият българин сред 60 творци от различни държави.

Преди година обаче се връща у нас,  където рисува своите сънища и мечти с живописен нож. Картините му са много различни. Стилът му е разнообразен и трудно разпознаваем. Използва смесена техника. Преобладават пъстри и чисти цветове. Акцент в творчеството му е любовната тематика. Усещането във всичките му форми, което тотално изчезна с тази пандемия, сякаш да ни покаже колко е важно да можем да чувстваме, да прегърнем, да докоснем.