Във Франция по всяка вероятност най-известният сандвич е „парижкият”, който представлява разполовена франзела, намазана с масло и с поставен в нея резен шунка. „Крок Мосю“ обаче по популярност го следва по петите. И това съвсем не е случайно, защото вкусът и насладата, които той доставя, наистина ще ви зарадват приятно. Ето как да го приготвите:
Продукти:
- 25 г масло
- 25 г брашно
- 1 3/4 ч.ч. прясно мляко
- 1/2 ч.л. смляно индийско орехче
- 1 ч.л. дижонска горчица
- 8 слайса шунка
- 4 шепи настъргано сирене Грюер
- 8 тънки филии хляб с квас или бял хляб
Начин на приготвяне:
- За соса Бешамел разтопете маслото в дълбок съд и добавете брашното. Запържете го за 1 минута, като разбърквате нерегично. Добавете прясното мляко на порции, при непрекъснато разбъркване, така че да не се образуват бучки. Щом сосът се сгъсти и се образуват мехурчета по повърхността, дръпнете от огъня и овкусете със сло, черен пипер, индийско орехче и дижонска горчица. Разбъркайте добре.
- Подредете филиите хляб в тава. Намажете всяка от тях с по 1 с.л. сос Бешамел. Върху него подредете по 2 слайса шунка и поръсете с 1/2 шепа настъргано сирене Грюер или кашкавал.
- Печете сандвичите на най-горното ниво във фурната, на 200-220 градуса, за няколко минути, докато сиренето се разтопи.
- Върху 4 печени сандвича поставете другите 4 печени сандвича, с долната страна и притиснете. С помощта на назъбен нож разрежете сандвича на две, под иагонал. Поднесете с кисели краставички и горчица.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Сочно шоколадово брауни с ганаш
27.12.24 22:55
19585
Здравословна рецепта: Бананови бисквити без захар
27.12.24 22:55
13820
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква
27.12.24 22:55
861