Разядката с тиквички може да бъде свежо начало на всяко меню. Разядката с тиквички може да бъде и салата, мезе към любимия аператив. Разядката с тиквички може да бъде намазана на филийки и сервирана добре и за закуска. Рецептата за разядка с тиквички се приготвя бързо и лесно, а резултатът е наистина вкусен, в пълен синхрон с вкуса на българската национална кухня, пише supichka.com
Необходими продукти:
Тиквички - 1 брой
Извара - 100 грама
Чесън - 3 скилидки
Орехи - 1/2 чаена чаша
Копър - 1/3 връзка
Начин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за разядка с тиквички е подготовката на тиквичката. Измивате я добре, отрязвате двата края и я нарязвате на едри парчета. Варите в подсолена вода за около 5-10 минути.
Междувременно почиствате чесъна и начуквате орехи. Сварените тиквички отцеждате много добре от водата. С помощта на блендер пюрирате. Ако нямате блендер може да намачкате тиквички с вилица или преса за картофи, докато получите каша от тиквички.
В купа разбърквате тиквички, заедно с изварата, счуканите орехи и чесън, копъра и ⅓ чаена лъжица сол. Разбърквате добре, за да се смесят добре съставките.
Още от категорията
Православната църква почита днес Свети Мартин