
Необходими продукти:
- пилешко филе - 500 г
- масло - 2 с.л.
- чесън - 2 - 3 скилидки
- ябълков оцет - 1 с.л.
- соев сос - 1 с.л.
- мед - 100 г
- сол - на вкус
- черен пипер - на вкус
- брашно - за отепване на филето
- олио - няколко с.л. за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилешкото на тънко, поръсваме със сол и черен пипер. Оставяме малко да поеме, отпенваме в брашно и запържваме в малко мазнина до готовност.
След като са готови всички пилешки филенца махаме олиото от тигана, слагаме маслото и запържваме ситно нарязания чесън. След като се запържи чесънът добавяме оцета, соевия сос и меда.
Оставяме да се стъсти соса и връщаме пилешкото в тигана като обръщаме често, за да поеме от соса.
След 2-3 минути сваляме от котлона и се наслаждаваме на резултата.
Още от категорията

Рецепта за хрупкава ягодова пита

Как лесно да си приготвим крокети със сирена

Как да си направим вкусен десерт: Панакота с кафе
Акценти


Снежна покривка изненада Родопите


Катастрофа край Пловдив, огнеборци са вадили човек от кола

Изгорял тир затвори пътя Смолян - Пловдив през Рожен

Нов шеф поема Второ РУ в Пловдив


