Рецептата за палачинки с рикота, овесени ядки и боровинки не е стандартната класическа рецепта за палачинки, но е онази рецепта за палачинки, която ще откриете по снимките на палачинки в социалните мрежи, както и онази рецепта за палачинки, към която ще се обърнеш, когато искаш да направиш по-здравословните палачинки. Палачинките с рикота, овесени ядки и боровинки са онези малки, симпатични, вкусни и сочни палачинки, които ще приготвиш за нула време и ще очароваш всички вкъщи. Тази рецепта за палачинки без брашно ще се хареса и на любителите на здравословното хранене.
Необходими продукти:
яйца - 2 броя
рикота -4 супени лъжици
овесени ядки -4 супени лъжици (фини)
бакпулвер -1/2 чаена лъжица
ванилии -1 брой
захар -1 супена лъжица
боровинки -1 чаена чаша
олио -3 супени лъжици
Начин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за палачинки с рикова, овесени ядки и боровинки е подготовката на сместа за палачинките. В купа разбийте добре яйцата с рикотата и захарта, след което добавете към тях овесените ядки, бакпулвера и ванилията и оставете на страна за 4-5 минути, за да омекнат овесените ядки и да абсорбират част от течността.
Междувременно измийте боровинките и ги подсушете. Сложете голям тиган с незалепващо покритие, а може и тиган за палачинки на котлона на средна степен. След като се сгорещи добавете олиото, а след като и то е горещо с помощта на супена лъжица сложете от сместа за палачинки. Всяка палачинка трябва да е от една супена лъжица от сместа и да са на малко разстояние в тигана. Върху всяка палачинка сложете по няколко от боровинките. След 1-2 минути, когато палачинките се отделят лесно от тигана, с помощта на шпатула обърнете палачинките и печете и от другата страна за още 1-2 минути.
Сервирайте палачинките с рикота, овесени ядки и боровинки поръсени с пудра захар, или пък заляти с кленов сироп или мед.
Източник: supichka.com
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква