„Какво като сме цигани? Ако го бяхме видели, щяхме да спрем. Пред нас имаше две коли, защо не взеха техните номера,а само нашия? Моят мъж не е виновен.  Нищо не видяхме на пътя – имаше две коли и ние зад тях. Нашият бус е толкова голям и имаше стока, ако бяхме минали върху него, знаете ли какво щеше да стане?”, заяви  пред съдебната зала Ванка Иванова, която е съпруга на шофьора, арестуван за смъртта на моториста Ерол до КЦМ на пътя Пловдив – Асеновград. Тя заяви, че на другия ден са отишли да продават стоката си в село Виница и тогава полицията е отишла да ги търси.

В съдебната зала стана ясно, че Димитър Иванов е неграмотен, без никакво образование. Шофирал от 6 години с драйвинг лиценз от Турция, който се оказа, че е фалшив. Освен че не помни рождения си ден и ЕГН-то , арестуваният мъж не се сещал, че бил съден за кражба и шофиране без книжка.

Роднини на шофьора, прегазил моториста край КЦМ, напълниха съда в Пловдив – твърдят, че е невинен56-годишният мъж е неграмотен, не знае кога е рожденият му ден

В момента магистратите гледат мярката му неотклонение, като прокуратурата иска най-тежката „задържане под стража”.

Както TrafficNews съобщи, катастрофата стана на 10 август на пътя Пловдив – Асеновград. Първоначално се предполагаше, че асеновградчанинът е паднал от мотора, тъй като е карал на задна гума и това е причинило смъртта му.

При аутопсията обаче става ясно, че мотористът е бил прегазен. Разследването е установило, че Ерол действително е правил каскадьорски изпълнения на задна гума по пътя Пловдив - Асеновград в района на КЦМ.  Той е загубил равновесие и е паднал. Зад него обаче е имало микробус, който не е спазил необходимото дистанция.

Водачът не успял да реагира навреме и превозното средство минало през тялото на асеновградчанина. Това всъщност е и причината за смъртта на Ерол Мехмед.

Водачът на микробуса не е спрял,  а е продължил в посока Асеновград. Той не е съобщил за инцидента и се е укрил, но самоличността му бързо е установена  от полицията в Пловдив.

Разкритие!Бус прегазил моториста Ерол пред КЦМ, шофьорът му избягалВодачът на микробуса не е спрял и се е укрил, но бързо е намерен от полицията