Мъж нападна пловдивчанин в центъра на Пловдив, а причината се оказа жена.

Екшънът се е разиграл на паркинг пред хотел Тримонциум, а боят между мъжете има няколкомесечна предистория.

Пловдивска двойка заминала на море. Докато ги няма, жената дала ключ на свой приятел, за да наглежда дома й, да полива цветята и да обгрижва домашните любимци. По време на почивката дамата се сетила, че й липсват предмети и помолила приятеля си да й ги донесе.

На морето обаче двойката се скарала. Съпругът нагрубил половинката си и последната ядосана се прибрала към Пловдив. Мъжът се скарал и с приятеля на жена си, като дори го обвинил, че влизайки в дома му го е обрал, както и че има любовни намерения към половинката му.

Четири дни след края на провалената семейна почивка, съпругът засякъл познатия на жена му в центъра на Пловдив. Последният бил с колата си на общинския паркинг пред хотела. Ядосан мъжът го последвал и започнал да му държи сметка за уж откраднатата сума. Между двамата възникнал вербален конфликт. Съпругът обвинил опонента си, че има връзка с жена му и то не от ден или два.

Спорът прераснал във физическа саморазправа. Разгневеният мъж забил няколко шамара на близкия на съпругата му, качил се в колата си и си тръгнал. Целият екшън се разиграл пред погледите на смаяни минувачи и служители на паркинга.

Ден по-късно битият подал жалба в полицията, а бабаитът открит и задържан.

Спрямо него било повдигнато обвинение, а жертвата подал и частен иск за причинени вреди.

Казусът достигнал до компетенцията на Районен съд. Магистратите разгледаха по бързата процедура случая и осъдиха агресивния съпруг. Той бе глобен с 1000 лева, след като бе освободен от наказателна отговорност.

Бабаитът ще плати и 2500 лева обезщетение на пострадалия.