Мъж отнесе 100 лева глоба заради проява на хулиганство в Стамболийски. Екшънът се разиграл пред хранителен магазин на улица „Въча”.

52-годишен посетил търговския обект. Там били двама съграждани на мъжа, с които имал стари конфликти. Между тримата отново възникнал скандал, като 52-годишният започнал да обижда и заплашва опонентите си.

Двамата се приближили до мъжа, но последният извадил пистолет и им заявил да не го доближават, тъй като са без маски. Заплашил ги да се отдръпнат и да го оставят на мира. Междувременно пред магазина, свидетели на скандала били и малки деца.

Наложило се да бъде повикана полиция. На място униформени снели обяснения от двамата заплашвани мъже, както и от други свидетели. 52-годишният бил установен и задържан в районното.

Пред униформените той разказал, че действително е извадил пистолет, а причината – провокация. Мъжът обаче отрекъл да е обиждал и заплашвал. Жителят на Стамболийски останал за 24 час в ареста, а междувременно му бил съставен акт по указа за борба с дребното хулиганство.

Ден след инцидентът 52-годишният бил изправен пред Районен съд за определяне размера на санкцията. Той е бил глобен със 100 лева, а причината е чистото му съдебно минало, заетостта му и признанията за вина.