Медьо Мусов е откаран днес от съда в Асеновград директно в затвора, след като получи 23-тата си присъда. 49-годишният рецидивист е е осъждан 22 пъти до момента. Първата му присъда е произнесена през 1984 г., а последната през 2013 г. Медьо е от Пловдив и е излязъл от затвора през юли миналта година. Повечето му присъди са за престъпления против собствеността, съобщава Районна прокуратура-Асеновград.

Днес „професионалният” крадец получи осъдителна присъда от две години и шест месеца лишаване от свобода при строг режим по бързо производство отново за отнемане на чужда движима вещ от владението на другиго при условията на опасен рецидив Това е престъпление по чл. 196 ал. 1 т. 1 във връзка с чл. 194 ал. 1 във връзка с чл. 29 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 28 март 2016 г. към 12,30 часа обвиняемият забелязал велосипед, който бил оставен пред хранителен магазин, близо до парка в с. Катуница. Собственикът му бил влязъл да пазарува. Медьо Мусов решил да отнеме колелото, качил се на него и потеглил в посока към центъра на селото, а след това и по черен път към асфалтова база. Там е бил задържан от служители на МВР с помощта на местни жители, които са го издирвали из селото, след като действията му били записани на охранителни камери. Мусов е направил опит да избяга с велосипеда. В черна чанта в багажника на колелото са били открити и бутилките с алкохол. 

Поредната присъдата за Медьо е постигната след споразумение между прокуратурата и адвокатите му и не подлежи на обжалване.