Двама 27-годишни пловдивчани са зад решетките след проведена специализирана полицейска операция. Дилър и негов клиент, са задържани при проверка в района на заведение Плазма.

Арестът е извършен в първите часове на 2 август, след като служители на криминална полиция са спрели за проверка лицата и при последвал личен обиск са били открити 1,123 гр амфетамин, 0,442 гр. марихуана и 0,347 гр. екстази.

Първоначално лицата са задържани за срок до 24 часа, а в последствие с прокурорско постановление дилърът е приведен в ОС "ИН" за срок до 72 часа. 

В ареста на Четвърто РУ за притежание на наркотици са и още двама мъже. В единия, който е на 22 години, са открити и иззети марихуана - 18,65 гр, 1,614 гр. амфетамин и таблетка екстази с тегло 0,35 гр. Малко по- късно при проверка е задържан и 20-годишния младеж, който носел в себе си 0,25 гр марихуана, иззета по надлежния ред. 

Друг 20-годишен пловдивчанин, пък бе задържан за срок до 24 часа в ареста на Пето РУ. Момчето било спряно за проверка малко след 03,15 ч. на улица "Съединение" в ЖК Тракия, по време на която изхвърлило на земята плик с наркотичното вещество което държал.

От експертната справка е видно, че веществото е амфетамин с тегло  0.97гр.