Задържаха турски гражданин за трафик на близо 30 кг марихуана и над 2 кг кокаин на Дунав мост.  Около 4 часа на 13 юни през ГКПП "Дунав мост - Видин" е влязъл товарен автомобил м. "Скания" с полуремарке, пътуващ от Западна Европа за Ирак. Товарната композиция е била отклонена за щателна митническа проверка на тир терминал Видин в Северна промишлена зона на града.

При проверката митническите инспектори от отдел "Борба с наркотрафика – Дунавска“ в ГД МРР, Агенция "Митници", са намерили полиетиленови пакети и такива, опаковани в алуминиево фолио. Те били укрити в естествените кухини на различни места във влекача и полуремаркето. Пакетите съдържали зеленикаво-кафява листна маса и пресован бял прах.

При извършени полеви тестове веществата реагирали на марихуана, с тегло 27,054 кг, и на кокаин - 2,149 кг. Открити са общо 12 торби марихуана, като в 4 от тях са били скрити по един пакет с кокаин.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се води разследване по образувано досъдебно производство за опит за контрабанда на наркотични вещества.

В качеството на обвиняем по случая е задържан водачът на камиона – турският гражданин Ф.А. С постановление на наблюдаващия прокурор той е задържан за срок до 72 часа. Разследването продължава.