Арестуваха лихвар в Карлово след спрецакция на пловдивската полиция. Мъжът е извършвал незаконна лихварска дейност, под прикритието на заложна къща, регистрирана на името на 29-годишна жена, с която живеел на семейни начала, като давал парични заеми срещу лихва в размер между 20% и 40 %.

33-годишният мъж от село Столетово е раздал незаконно заеми за близо 30 хиляди лева. Той е въртял доходоносния бизнес от юни 2017 година до момента на ареста си.

Установени са били повече от 40 човека,  които са вземали пари на заем от 33-годишния мъж в размер на от 100 до 1000 лева. Част от тях са били заплашвани и с физическа разправа, в случай на закъснение на връщане на сумите, ведно с уговорените лихви.

По време на акцията униформени са претърсили дома на лихваря, в който са открита сумата от близо 27 хиляди лева, списъци с имена на длъжници и компютърни конфигурации.

Открит е бил и незаконен пистолет, както и боеприпаси – 10 патрона.

Мъжът е арестуван за 72 часа, в рамките на които ще бъде внесено искане до съда за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.