Три дни, след като бе разбита фабрика за производство на контрабандни цигари в пловдивското село Желязно, полицията разкри още една голяма база за нелегално производство на тютюневи изделия. Фабриката се намира в селскотопански двор в село Цалапица и е произвеждала цигари за износ за Румъния. 

Машината, с която се произвеждали цигари в мека опаковка, е молдовско производство, а марката на самите папироси - румънска. Преди седмица в Румъния е заловен камион, натоварен с контрабандни цигари от същата марка, произведени в България. Много вероятно е работниците, които са обслужвали машината, също да са молдовски граждани. Те са живеели в самата фабрика, където има оборудвани помещения за спане. В момента на мястото са екипи на Икономическа полиция, които продължават огледите. Там е и директорът на полицията Йордан Рогачев.

Припомняме, че само преди седмица бе разбит и друг нелегален цех - в село Желязно, а на място дойде и главният прокурор Иван Гешев. Установено е, че всеки месец той е бълвал по 6 хиляди мастербокса цигари. Те са били от марките "Малборо", "Мурати" и "Роял" на "Филип Морис" и са с гръцки надписи, като се предполага, че са били предназначени за износ в южната ни съседка. Загубите за бюджета са между 15 и 20 милиона. Бяха задържани 11 души. И в този случай става дума за румънски и молдовски граждани, които са живеели в самата фабрика. 

Акцията е проведена под наблюдението на Окръжна прокуратура.