Веска Хаджиева ще получи присъда още днес. По време на заседанието на 13.02 в Окръжен съд, бе представена и приета допълнителната тройна съдебно-медицинска експертиза.

Според  данните на експертите, жертвата действително е била удушена, но приложената сила е била слаба. Хаджиев е бил с концентрация от 2,74 промила, но според вещите лица това не се е отразило на състоянието му.

Действително е имало борба между съпрузите, тъй като и двамата са с травматични травми. След приемане на експертизата и поради липсата на нови искания, бе сложен край на съдебното следствие и бе даден ход на пренията. Прокуратурата поиска присъда по член 115, а именно за умишлено убийство.

"Хаджиева е имала възможност да напусне банята, но тя не се е задоволила с това. Въпреки, че е била ударена, въпреки системния тормоз, смъртта на сина й, тя е можела да действа по друг начин и да не се стигне до фаталния край. Имаме данни, че тя се е опитвала да прикрие следите си, бършейки кръвта с кърпи от пода. Има основание, че са налице всички признаци на престъпление по чл.115", заяви прокурорът. Тя поиска присъда в среден размер, предвиден в закона.

"Ако дадете тази 15-годишна присъда, искана от прокурора, то вие ще присъдите некролог. Това е еквивалентно на смъртна присъда." - с тези думи започна пледоарията си адвокат Търновалийски. Той е категоричен, че случаят не може да се класифицира като умишлено убийство.

Орлин Търновалийски заяви, че за него се касае за деяние по член 119 или превишаване пределите на неизбежната отбрана.

Всеки ден тази жена е получавала шамари за добър ден и добро утро. Чашата е преляла след поредна кавга, последвана от удар с налъм. Най-накрая се е защитила. Не може да се твърди, че е прикривала следи. Тя е бърсала с кърпа, но забележете - оставила е кръвта навсякъде. Имала е 24 часа да прикрие следите си. Тя е домакиня, цял живот е била домакиня. Тази жена е била уплашена. Душила е мъжа, с когото живее, от когото е имала дете. Била е в паника и това обяснява действията й. Ако е искала да прикрие следи, е можела да го направи по перфектен начин. Призовавам за справедлива присъда, различна от исканата от прокурора", каза още Търновалийски.
 
В последната си дума, Хаджиева през сълзи помоли за лека присъда.

Веска, убила мъжа си в село Труд, отново застава пред съда! Може да получи още днес присъдаПред магистратите трябва да бъде представена допълнителна съдебномедицинска експертиза