Веска Хаджиева, умъртвила умишлено съпруга си в Труд, обжалва присъдата си. Днес възрастната жена отново ще се изправи пред съда. Тя бе призната за виновна на първа инстанция.

Магистратите от Окръжен съд под тепетата осъдиха Хаджиева на 9 години лишаване от свобода, при строг режим. 

Въпреки пледирането от страна на адвокат Търновалийски, за присъда по член 119 или член 12 - неизбежна отбрана, съдът не уважи искането му и я призна за виновна за умишлено убийство.

Затвор за Веска, умъртвила мъжа си в Труд - ето колко години й даде съдътАдвокат Орлин Търновалийски заяви категорично, че ще обжалва

Престъплението бе извършено на 13 януари 2019 година. Отношенията между Веска и Костадин били влошени от много години. Те живеели в една къща, но на различни етажи и с отделни домакинства. На 13 януари по обяд, Веска попитала на висок глас съпруга си дали знае къде се намират ключовете й, тъй като не можела да си ги намери. Той отговорил, че не ги е виждал и я посъветвал да си ги търси сама. По-късно в къщата пристигнали гости на Костадин, негови съседи и приятели.

На тях той им казал, че на другия ден щял да ходи в болница в Пловдив, за да си прави медицински изследвания. Няколко часа по-късно те си тръгнали. След това Костадин влязъл във външната баня, за да се изкъпе. Обвиняемата го последвала и попитала отново къде са й ключовете. Между двамата възникнал скандал, при който Костадин грабнал дървен налъм и посегнал да я удари. Жената вдигнала ръката си, за да се предпази.  

В този момент Костадин  изпуснал налъма, който счупил огледалото. Частите от него наранили краката му. Съпрузите били много ядосани. Словесният им спор прераснал в боричкане, при което двамата паднали на пода в банята. Веска успяла да хване съпруга си за врата с двете ръце, започнала да го стиска силно, докато в един момент той престанал да диша.  С хавлиена кърпа жената забърсала банята, поставила я в найлонова торба и изхвърлила в контейнера за смет, заедно с налъмите. На 14 януари отишла на работа, като не споделила с никога за случилото се.