Криминалисти от Второ РУ - Пловдив издирват автор на измама, който се представя за възпитаник на дом за сираци. На жертвите си мъжът обяснява, че там се занимават с изработване на икони, които после продават, а той приема поръчки срещу предварително заплащане. Според първоначалната информация във вторник извършителят е приложил този сценарий на 58-годишна пловдивчанка, от която взел 48 лева. 

Това далеч не е и първият случай на излъгани по този начин. Наглецът е автор на много измами в Пловдив. Това е и причината да се търсят излъгани от него жертви за да могат да бъдат намерени доказателства за задържането му,след като още през пролетта отново бе хванат за подобна измама.

Освен, че се представял за възпитаник на дом за сираци, злепоставял и името на дома като залъгвал своите жертви, че там се занимават с изработването на икони. Взимал парите за поръчаните икони, а след това излъганите не получавали нито пари, нито икона.

Препитанието от "рисуването на икони" явно не било достатъчно, тъй като с изненада полицаите научили, че вечерите си запълвал като проституирал в Пловдив, пре
облечен като травестит.

Полицията очаква гражданите, пострадали от подобен вид измама, да сигнализират в районното полицейско управление на телефон 032/932002 или на тел. 112. 

TrafficNews.bg