Петър Маринашки, обвинен за катастрофата с две жертви край Кадиево, призна вината си. Той обаче, в лицето на защитника си - Йордан Давчев, поиска делото да се гледа по общия ред. Причината според адвокат Давчев са спорни доказателства, които по думите му се базират на коментари във Фейсбук.

Представителите на почернените семейства също поискаха делото да се гледа по общия ред. В залата те настояха да се измени мярката за неотклонение в задържане под стража. Като причина те посочиха, че Маринашки може да се отклони от процеса.

Не на такова мнение бе адвокат Давчев.

"До момента той е с безупречно поведение, явява се при всяко повикване за разпит. Той е студент и работи", каза защитникът. Той обясни искането на частните обвинители като емоционално решение.

Съдът обаче отказа да измени мярката за неотклонение в по-тежка. Според магистратите, Маринашки се е явявал при търсене в съответните районни полицейски управления. Поведението му не налага изменение на паричната гаранция в по-тежка. Няма доказателства, че Маринашки може да се укрие или да извърши друго престъпление.

Така делото ще протече по общия ред. В процеса ще бъдат разпитани всички свидетели и вещи лица. Ще бъдат представени и всички експертизи.

Процесът ще стартира от 23 септември.

Тази сутрин пред съдебната палата близките на двете загинали момчета в катастрофата Тодор и Виктор се събраха на протест, като поискаха справедливост и най-тежкото наказание за виновния водач.

Отново протест пред съда в Пловдив! Близки на загиналите Тошко и Виктор искат справедливостБащата на едно от момчетата е подал сигнал до Бойко Рашков

Петър Маринашки пристигна в пловдивския съд, ще признае ли вина?Защитата на виновния водач ще поиска делото да протече по общия ред