47-годишен мъж е арестуван за контрабанда на цигари за близо 80 хиляди лева. Акцията на полицията се е провела преди два дни в село Ягодово.

Към 15:00 часа в понеделник хора са сигнализирали до полицията,  че на Асеновградско шосе шофьор изхвърлил от лек автомобил „Фолксваген“ няколко кашона със съмнително съдържание в отводнителен канал и потеглил в неизвестна посока. 

Незабавно към посоченото място бил изпратен екип от разследващи, които открили 4 мастербокса с тютюневи изделия без български бандерол. Само за няколко часа униформените установили кой е мъжът, който е изхвърлил цигарите. 

Контрабандистът, чието име медията ни научи, че е Димитър Р., бил засечен на пътя за Катуница. В колата полицаите открили няколко кашона пълни с цигари без бандерол.

Веднага са били повикани още служители на МВР. Екип е направил обиск на дома на Димитър в Ягодово, където са открити още кашони от акцизната стока.

Общи са били намерени 10 286 кутии цигари на стойност 77 145 лева.

Димитър е арестуван и спрямо него е взет 72 часа арест с прокурорско постановление. Наши читатели се свързаха с медията ни, за да разкажат, че акцията на полицията в Ягодово е станала около 19:00 часа в понеделник.

„Униформени нахлуха в дома на Димитър и изнесоха поне 15 кашона с цигари. Съседът ни работи в завод за производство на алкохол. Не сме предполагали, че се занимава и с контрабанда", разказаха съседи на 47-годишния мъж.