Тъй като досега не съм имал възможност да се срещна с близките на пострадалия, искам да използвам този момент и да изкажа моите най-искрени съболезнования за загубата. Знам, че това нещо не би могло да Ви утеши, до искам да знаете, че искрено съжалявам за случилото се". С тези думи се обърна към близките на журналиста обвиняемият за смъртта му Кристиан Николов по време на първото заседание по делото в Софийския градски съд, съобщава 24 часа.

Роднините на Милен Цветков не са в залата, а само техните повереници - адвокатите Менко Менков и Надежда Ковачева. По време на разпоредителното заседание адвокатът на Кристиан Николов Любомир Таков поиска отвод на прокурор Иван Кучиев, защото срещу него има преписка в Специализираната прокуратура, в която има данни за връзките му с адвокат Менков.

Освен това се твърди, че бил предубеден и не е прокурорът, на когото е разпределено делото на случаен принцип. Кучиев възрази и съдът не уважи искането на Таков. Съдът с председател на състава Веселина Ставрева обаче отведе майката на Кристиан Десислава от качеството й на негов защитник. Адвокатите на Николов са двама - Любомир Таков и Константин Симеонов. Те не са съгласни с обвинението срещу клиента им, че убил умишлено Милен Цветков и че случаят е особено тежък.