Двете бази за производство на контрабандни цигари, разбити тази седмица при акции на пловдивската полиция, са собственост на един и същ човек, научи TrafficNews. Организаторът бил разделил производството на няколко места, за да намали риска да бъдат разкрити всички едновременно. 

Днес в село Цалапица, в бивш стопански двор бе разкрита фабрика, в която се правят цигари от марката Plugarul. Те не се продават в България, изработените количества се изнасяли за Румъния, където марката е позната. В циха са намерени 300 мастербокса с цигари, готови за транспортирани.

Преди седмица в Румъния е заловен камион, натоварен с контрабандни цигари от същата марка, произведени в България. Много вероятно е работниците, които са обслужвали машината, също да са молдовски граждани. Те са живеели в самата фабрика, където има оборудвани помещения за спане. 

На 8 октомври, в село Желязно бе разбита друга фабрика, в която са били произвеждани цигари от марката Marlboro. "Предотвратени са щети за милиони за бюджета от неплатени акцизи благодарение на МВР и Прокуратурата в Пловдив" заяви главният прокурор Иван Гешев, който бе на място. 

Работата по документирането на престъпленията продължава под надзора на Окръжна прокуратура. Предстоят още арести, коментираха запознати пред TrafficNews.