Петата, недентифицирана веднага жертва на кървавата катастрофа на магистрала "Тракия" от неделя с 5 загинали, е английски гражданин на 38 години. Мъжът е бил със статут на продължително пребиваващ у нас чужденец. Той се е возил в удареното от камиона БМВ с пловдивска регистрация, което е фирмена собственост. 

Колата била управлявана от жена - тя е със средна телесна повреда след сблъсъка с тира. Съобщението за смъртта на англичанина се забавило, защото първо трябвало да бъде уведомено посолството на Лондон в София, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив.

Загиналите мъж на 44 години, жена на 40 години и момиче на 17 години, са семейство от София, които са пътували към дома си с лек автомобил "Фиат Крома". 

Под ръководството на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Стара Загора, продължават да се извършват активни процесуално-следствени действия за установяване на причините за тежката катастрофа. До момента са проведени огледи на местопроизшествието, назначени са множество експертизи  - тройна автотехническа, пет съдебномедицински, химическа и токсикохимическа, като последните две трябва да установят дали има данни за употреба на алкохол или наркотични вещества от страна на водача на турския камион, провеждат се  разпити на свидетели и др.

Медицинска експертиза установява и дали има данни за влошено здравословно състояние на турския шофьор, управлявал камиона. Като веществено доказателство е иззето еластично метално ограждане /мантинела/ от района на пътното произшествие, изискана е и справка от видеоконтролните камери на АПИ по маршрута на товарния автомобил.

До момента е установено, че водачът на товарната композиция е изгубил контрол, като автомобилът е напуснал пътното платно в ляво по посока на движението, преминал през разделителния обезопасителен остров със стоманени ограждения и навлязъл в насрещното платно за движение. Последвал е сблъсък с движещите се в посока запад – лек автомобил, марка "Фиат Крома", лек автомобил, марка  "Дачия Дъстър", лек автомобил, марка .БМВ, лек автомобил, марка  "Мини Купър" и лек автомобил, марка "Санг Йонг". 

 Момиче на 17 години е сред жертвите на катастрофата на АМ "Тракия"