Половината тон тютюн, открит при акция в Пловдив този следобед, е бил добре скрит в стар склад. Постройката, която не привлича погледите е била добре оборудвана за съхранение на акцизната стока.

И към този момент продължават да текат огледите намясто, видя репортер на TrafficNews. Задържаните мъже и жената все още са в помещението. Те са въртели бизнеса, като складът се е водил на името на контрабандистката. Един от мъжете рядко идвал през деня в халето.

По непотвърдена информация вниманието върху тях привлекла скъпата кола, която управлявали. Същата – джип БМВ Х5 бе паркирана на местопрестъплението.

Минути след 17:00 часа в двора на автосервиз Тракия нахлули униформени. С гръм и трясък те влезли в халето, където е бил тютюнът и натръшкали двамата мъже и жената.

Интересно в случая е, а и видимо от снимките, тютюнът не е нарязан е на цели листа. Ако по време на огледа и изземването на стоката, не се открие нарязана листна маса, то тримата няма да бъдат подведени под наказателна отговорност. Акцизна се води стока, която е в нарязано състояние.

Както TrafficNews  съобщи 500 кг тютюн без акцизен бандерол и машина за рязане иззеха служители на криминална полиция и „Специализирани полицейски сили“ при поредната спецакция на пловдивската полиция, свързана с противодействие на незаконното съхранение и разпространение на стоки без платен акциз.

Полицията разби база за контрабанден тютюн в ПловдивКонфискувани са над 500 кг тютюн и машина