Дясната ръка и шеф на охраната на Басил Божков - Веселин Балтов е арестуван в Сандански. Балтов е човекът, отговарял за сигурността на боса в продължение на години .

Той е сред тримата най-близки хора на Божков. Брат на известен полицай е вторият арестуван заедно с дясната ръка и шеф на охраната на Васил Божков. Двамата били заедно повреме на сензационния арест. 

Арестуван е и Славчо Марков - адвокат и бивш служител на ГДБОП. Той е движил делата на Божков, докато той е в Дубай. Марков е задържан не в дома си, а на адрес в Симеоново. 

В момента текат претърсвания в Симеоново и във фирма на улица "Черковна" в София. На последният адрес се помещава Черковнаедна от охранителните фирми на Божков. 

Според наши източници акцията е заради разпространение на снимки на прокурор Ангел Кънев от Васил Божков.Претърсват и адреса на Веселин Балтов в Сандански. Наш репоретр намясто научи, че до края на деня се очакват още арести.

Акцията на специализираната прокуратура и бюрото по защита при главния прокурор започна рано сутринта днес. Тя се провеждаше едновременно на 3 адреса в София - в квартал "Симеоново", улица "Черковна" 38 и квартал "Левски", както и в град Сандански. 

Засега не е ясно колко от задържаните ще останат в ареста за 72 часа.