Три бързи производства са започнати само за ден в Пловдив за нарушаване на карантина.

40-годишен мъж от Бургас, посочил, че ще спазва предписание на РЗИ в Пловдив, но инспектори и полицаи не са успели да го открият на посочения от него адрес „Вегетарианска”.

Канстатирано нарушение за карантина има и от служители на Трето районно, които в хода на съвместна проверка с РЗИ установили, че 41-годишен с предписание от РЗИ София, е напуснал посочения адрес, на който ще бъде по време на наложената му карантина-улица "Кипарис" в Пловдив.

Нарушител на карантирна е установен и в Столипиново. 25- годишен мъж, подложен на карантина е напуснал дома си на улица "Варвара".   

Междувременно трима са арестувани  в Пловдив заради нарушения на Закона за движение по пътищата.

Двама водачи, шофирали чужди МПС, под въздействието на наркотични вещества преспаха в килиите на Трето районно.
На 8 април автопатрул на районното спрял за проверка 37 - годишен пловдивчанин, който управлявал «Субаро джуси», чужда собственост. По време на проверката служителите се усъмнили в поведението на мъжа.  

Направената проба с техническо средство реагирала положително на употреба на опиати.  

По – рано през деня полицейски екип на обособено КПП на Голямоконарско шосе,бил спрян за проверка водач на Мерцедес С 320. 28-годишният водач се държал неадекватно и бил подложен на тест за употреба на наркотични вещества, който отчел, че водачът шофира под въздействие на опиати, амфетамин и метамфетамин.

Служителите на районното са съставили АУАН по Закона за движение по пътищата и на двамата нарушители. Издадени са и талони за медицинско изследване на кръвта. Предстои доклад на материалите в прокуратурата.

В ареста на Шесто районно за срок до 24 часа е задържан 31-годишен от Пловдив, който около 20,30 ч бил спрян за проверка на улица „Крайречна”. При извършената проверка униформени от Специализираните полицейсик сили установили, че водачът на МПС управлява в срок на изтърпяване на наказание по административен ред в едногодишен срок.

Мъжът е криминално проявен и осъждан. Материалите са докладвани на Районна прокуратура Пловдив.