Трума души са задържани, след като потрошиха автомобила на майка с деца в София. По случая е образувано досъдебно производство за унищожаване на чужда собственост. Това съобщиха от СДВР.

Припомняме, че около 22:00 часа снощи агресията пред Румънското посолство в София ескалира. Протестиращи нападнаха майка с две деца, която се опита да мине с колата си през блокадата на кръстовището на Ситняково. Те изпочупиха предното й стъкло. Въпреки опитите на друга част от събралите се да спрат агресорите, мъже обиждаха жената.

Полицията обгради белия автомобил, който бе нападнат от протестиращите. Те крещяха срещу нея „Убийца” и „Оставка”.

Жената била придружена от две малки деца – момченце на 2 години и момиченце на 9 години. Семейството е пътувало с автомобила си в посока от улица „Черковна“ към булевард „Цариградско шосе“, когато на кръстовището леката кола е била спряна и обградена от агресивно настроени протестиращи. При проявената агресия са счупени стъкла и фарове на управляваното от 44-годишната жена МПС. Служители на СДВР незабавно са се отзовали на сигнала, подаден на телефон 112. След проведената операция от района на кръстовището успешен е изведен автомобила, заедно със семейството.

Във връзка с провеждането на незаконни протестни действия Столичната дирекция на вътрешните работи предупреждава жителите и гостите на София да осъществяват с повишено внимание придвижването си на територията на града. Заради категоричния отказ на организаторите да спазват изискванията на закона, СДВР не осигурява провеждането на тези нерегламентирани мероприятия. Отговорността за това е изцяло на лицата, които се самоопределят като организатори на незаконните действия и на тези, които нерегламентирано блокират пътни кръстовища.

За да бъдат предотвратени нежелани инциденти, призоваваме столичани и гостите на града да шофират при отчитане на по-сложната пътнотранспортна обстановка. СДВР препоръчва управлението на МПС да се осъществява след своевременно информиране за промените в пътнотранспортната обстановка.