Три жени са пострадали при катастрофи на пешеходни пътеки в Пловдив и Асеновград. При първия е инцидент  68-годишна жена е с фрактура на глезен. 53-годишен водач на товарен автомобил „Пежо“ отнел предимството на пресичаща жена. Мястото на произшествието е кръстовището на бул. „Пещерско шосе“ и „Царевец“. Алкохолната проба на вода е отчела, че е шофирал под въздейстиве на 0,27 промила алкохол.

При другият инцидент е пострадала и 46-годишна пловдивчанка. В ранните часове на вчерашния ден на улица „Брезовско шосе“ 55- годишна водачка на лек автомобил „Опел“ отнела предимството на пресичаща пешеходка. Пострадалата жителка на село Строево е настанена в болнично заведение с фрактура на десен крак. Управлявалата превозното средство е задържана в полицейския арест за 24 часа.

48-годишна пешеходка пострада леко при пътен инцидент в Асеновград. Сигналът е подаден в следобедните часове на вчерашия ден. При движение по улица „Васил Левски“, 43- годишна водачка на Пежо, приближавайки пешеходна пътека, отнела предимството на преминаващата пешеходка. Пострадалата жена е прегледана в болнично заведение, но е освободена за лечение в дома си само с леки охлузни рани. На мястото на произшествието е извършен тест за  употреба на алкохол от водачката, който е отчел, че жената зад волана не е употребила алкохол.