Таксиджията Петър Стефанов, който уби от ревност 29-годишната Елена, вероятно е сложил край на живота си. Това предполагат криминалисти, разследващи случая, съобщава "Телеграф". Вероятността Петър да е мъртъв, е голяма, тъй като след убийството на жената, с която живеел на семейни начала и от която имал 13-годишна дъщеря, е направил опит да се самоубие - първо с газ от колата си, а след това - удряйки се с висока скорост в няколко автомобила в "Люлин".

Ревност е една от основните версии за кървавото престъпление, извършено от Петър Стефанов, по която работят разследващите. Според запознати от известно време имало конфликт между таксиджията и 19 години по-младата Елена. Двамата имат дъщеря на 13 години, която по време на убийството била с баба си на вилата им край Годеч. Предполага се, че Петър е планирал убийството на жена си, защото е издебнал тя да остане сама в апартамента.

В същото жилище живее и бабата на Елена, която ходела за по няколко часа в съседния вход да върши домакинската работа на дъщеря си, докато тя е на вилата. Точно този промеждутък от време е използвал таксиджията, за да ликвидира Елена. Наскоро тя споделила пред своя близка в квартала, че иска да се раздели с Петър, което най-вероятно го е подтикнало към убийството.

Двамата заживели заедно, когато тя била едва 16-годишна. Таксиджията вече имал зад гърба си един брак и развод. От него Петър има дъщеря, която живее със семейството си в "Люлин“, само на метри от мястото, на което баща й се блъска в паркираните коли. 

Като кротък човек описват бакшиша убиец и съседите от блока в "Надежда". Предполага се, че Петър е заклал жена си привечер във вторник. Малко след това комшийка се разминала с него на входа. Той говорел по телефона. Изглеждал спокоен и се качил на таксито си, с което впоследствие се забил в паркираните коли в "Люлин".

Още новини ТУК

TNS.bg