„Килърите” са организирана престъпна група за убийства, рекет, побои, изнудване и палежи, а техен лидер е Петър Стоянов-Сумиста. Това е записано в решението на Върховният касационен съд, който е последна инстанция по делото. Така след близо 4 годишна мъчителна съдебна сага, стана ясно, че подсъдимите Петър Стоянов-Сумиста, Васил Костов-Кеца, Георги Вълев, Янко Попов-Туцо и Райчо Стойнев ще лежат в затвора.

ВКС обяви също така, че няма извършени процесуални нарушения при събирането на доказателствата срещу престъпната банда, съобщава БЛИЦ.

Така висшите магистрати опровергаха тезата на защитниците, които през цялото време се опитваха да атакуват действията на полицията и прокуратурата.

След днешното решение, което е окончателно, Петър Стоянов -Сумиста ще прекара 15 години зад решетките, Васил Костов-Кеца ще търка наровете 10 години, а Георги Вълев минимум 8 г. за лихварство. С по-малка присъда към момента е Янчо Попов-Туцо, който е с влошено здравословно състояние, и получава 5 години в затвора.

Ето и присъдите:

Петър Стоянов-Сумиста:
- 15 години за ОПГ
- 10 години за взрив на магазин в София
- 10 години за палеж на магазин
- 10 години за палеж на друг магазин
- 5 години за побой на Николай Паунов
- 3 години за побой на адвокат Петър Лупов

Васил Костов-Кеца:
-10 години за участие в ОПГ
-3 години за незаконно оръжие

Янко Попов-Туцо:
-5 години за участие в ОПГ

Георги Вълев:
- 8 години за лихварство
- 4 години за побой в плевенско село
- 3 години за побой на Петър Лупров
- Конфискация на 97 хиляди евро и 16 хиляди лева