Окръжната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за опит за убийство, извършен на 23 април. Около 21,15 часа вчера вечерта е получен сигнал за стрелба на бул. „Генерал Колев“ във Варна. Пострадалият – 29-годишният Боян Х. е бил отведен в болницата „Света Анна“, където му е била извършена животоспасяваща операция. Стрелецът – 40-годишният Айдън А., е бил задържан за 24 часа по Закона за МВР. Днес ще бъде привлечен като обвиняем за опит за убийство, извършено по начин и със средства, опасни за живота на мнозина.

Стрелбата е извършена след възникнало спречкване между пострадалия Боян и неговия приятел Мехмед М. Последният имал конкурентни бизнесотношения със стрелеца Айдън. Двамата имали дюнерджийници и често между тях възниквали спорове, че единият „краде“ работниците на другия. Враждата им ескалирала в лична неприязън и нетърпимост до снощи, когато автомобилите на двамата се засекли на варненския централен булевард, където е станал опитът за убийството на Боян, който бил приятел с Мехмед М.

Местопроизшествието е посетено от окръжния и наблюдаващия прокурор от Окръжната прокуратура във Варна, които заедно с разследващите са извършили оглед. Иззети са оръжието на престъплението – законно притежаван пистолет „Глог 17“ от Айдън А., биологични находки и дактолоскопни следи. Продължават активните действия по разследването. По-късно окръжният прокурор на Варна Красимир Конов ще даде изявление по случая.

Млад мъж е в болница след среднощна престрелка във ВарнаСтрелецът е задържан