Един от собствениците на пловдивския клуб „Secrets” Пламен Кронев е задържан в столицата, научи TrafficNews. Това се случва след редица оплаквания на служители, които твърдят, че са били заключвани, изнудвани и обвинявани от него, че са откраднали пари от оборота на друг клуб, на който той е управител . Задържан е и негов съдружник и управител на заведенията Веселин Илиев.

Твърди се, че Пламен Кронев е привикал служителите си и ги затворил в заведението, където започнал да ги притиска да признаят кой го е ощетил с оборота. По думи на персонала, той ги е заплашвал и ги е карал да подписват документи, че дължат пари на заведението. 

Някои успяват да кажат на родителите си, които отишли на място да приберат децата си. Част от избягалите служители разказват, че вътре той гасил цигари по тялото на една от своите работнички, която плачела и молела за пощада, както и че голяма част от хората, които са били в заведението са подписали документи, че дължат над 20 хиляди лева на Пламен Кронев, съобщава News24sofia.eu. По тяхна информация, на мястото на инцидента пристига патрулка от 7 РУ по сигнал на майка, която успяла да разбере от сина си какво се случва в клуба. Дошлите на място полицаи обаче само разпитали охранителите какво се случва. Градовете казали, че клубът е затворен и вътре не се случва нищо нередно, след което униформените си тръгнали.

При обиските след арестите, в дома на Кронев са открити 200 000 лева, а у Илиев са намерени 50 000 лв. и незаконен пистолет "Макаров"  

Припомняме, че през 2020 собственикът на клуба, който се намира в парк - хотел "Санкт Петербург"  Кронев бе заловен да шофира след употреба на кокаин джипа си "Ленд Ровър”. Той бе задържан, като след това бе освободен срещу 2 000 лв. гаранция. Срещу бизнесмена бяха повдигнати две обвинения за престъпление за шофиране след употреба на наркотици и за притежание за наркотици. 

Тогава бяха открити 6 грама кокаин при обиска в дома на Кронев, след като бе задържан да шофира дрогиран. Полевият тест, който му е направен в Трето районно е реагирал на кокаин. Последвал е обиск в дома на бизнесмена и там са открити още дози от скъпия наркотик. Полицията обискира и клуб "Сикретс", но там не бяха открити забранени вещества.