Димитър  Иванов, обвинен за смъртта на 37-годишния моторист Ерол Мехмед, се изправи за първи път пред съда.

Припомняме, че 37- годишният Ерол загина при катастрофа на Асеноградско шосе в района на КЦМ на 10 срещу 11 август. Мотористът и негови приятели правили каскадьорски изпълнения на пътя, карайки с висока скорост. 

Увлечен, Ерол вдигнал мотора на задна гума, но загубил равновесие  и паднал. След това през него минал микробус. Според разследването зад волана му е бил 56- годишния Димитър. Той не е спрял след като е прегазил падналия моторист и продължил в посока Асеновград. 

Срещу Димитър са повдигнати две обвинения. Едното от тях е за смъртта на Мехмед, като по време на инцидента е нямал книжка. Заради свидетелството си за управление е повдигнато и второто обвинение за изготвяне на неистински документ.

По време на разпоредителното заседание обаче, председателят на състава върна делото на прокуратурата. Решението дойде след искане от страна на защитата за връщане на процеса на държавното обвинение. Причината – допусната грешка в обвинителния акт, касаещ неправилно формулиране на обвинението за изготвянето на шофьорската книжка.

Защитата на Димитър претендира и за неяснота относно квалификацията на деянието, както и за липсата на задълбочен анализ на доказателствата.

Действително според съда е допуснато нарушение при изписване на обвинението. Незначителната техническа грешка се яви пречка за даване ход на делото и същото бе отложено за нова дата. До тогава от държавното обвинение трябва да отстранят несъответствието и на Димитър отново да бъдат предявени материалите по делото.

До тогава Иванов ще остане с наложена мярка „парична гаранция”.

Припомняме, че мъжът остана няколко месеца в ареста, след като на две инстанции му бе наложена мярка „задържане под стража”.

Ерол от Асеновград е загиналият при жестоката катастрофа снощи